top of page

Hakkında


 

Psikoloji Lisans eğitimini 2008-2012 yılları arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde burslu olarak okudu ve eğitimini onur belgesiyle tamamladı. 2013 yılında aynı üniversitede başarı bursuyla Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans eğitimine başladı ve 2015 yılında eğitimini tamamlayarak Uzman Psikolog ünvanını aldı. Hem Lisans hem de yüksek lisans eğitiminde bitirme projelerini genç yetişkin, ergen psikolojisi ve aile ilişkileri üzerine yaptı. Lisans eğitimi süresince uzmanlık konusunu belirlemek üzere farklı dallarda staj programlarına katıldı. Gelişim psikolojisi üzerine stajlarını anaokullarında yaparken, özel eğitim alanında da rehabilitasyon merkezlerinde çalıştı. Klinik psikoloji stajını ise Balıklı Rum Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yaptı. Aynı zamanda gönüllü programlara katıldı, gönüllülük kapsamında AÇEV'de ve özel eğitim merkezinde çalıştı.

2018 yılında kendi hamilelik sürecinde edindiği deneyimler ve yaptığı gözlemlerle, doğumda ve doğum sonrasında hem gebe hem de aile için psikolojik destek ihtiyacının yeterince karşılanmadığını fark etti. Gebelik psikolojisi, doğum, doğum anı, doğum sonrası, annelik hüznü, lohusalık konularında okuma ve araştırmalar yapmaya başladı. Bu süreçte İstanbul Doğum Akademisi ile tanıştı ve 9 ay 10 günlük bir Doğuma Hazırlık Eğitimine katıldı. Bu eğitimden aldığı verimle ileri eğitimlere katıldı, Türkiye'de bir ilk olarak Psikodramatist Neşe Karabekir'in verdiği Hamilelik ve Doğum Psikoterapisi eğitimini aldı.

 

Karşılaştığı vakalar ve gebelikle beraber daha çok dahil olduğu çift ve aile ilişkileri ile birlikte uzmanlığını ve psikoterapi becerisini geliştirmek üzere çift ve aile terapisi eğitimine başladı. 5 yıl süren ve süpervizyon sürecini de içeren çift ve aile terapisi eğitimini Dr. Feridun Murat Dokur'dan almıştır. Teorik eğitimlerini bitirmiş süpervizyona devam etmektedir.

3 yıl süren dinamik psikoterapi eğitimini Prof. Dr. Doğan Şahin'den almıştır. Teorik eğitimlerini bitirmiş süpervizyona devam etmektedir. 

 

EMDR Europe ve EMDR Derneği onaylı EMDR Terapisi 1. Düzey eğitimini Davranış Bilimleri Enstitüsü'nden almıştır. EMDR 2. Düzey Eğitimini Ay Enstitü’den almıştır. Süpervizyonlarına yine aynı kurumun süpervizörleri eşliğinde devam etmektedir.

Uzmanlık alanlarında eğitimlerle teknik ve becerisini geliştirmeye, Uzman ve akran süpervizyonlarını almaya devam etmektedir. Süpervizyon sürecinin mesleki yolculuk süresince olmazsa olmaz olduğunu düşünmekte ve her psikoloğun mutlaka kişisel terapisinden de geçmesi gerektiği görüşüyle terapisini sürdürmektedir.

 

2021 yılında Narlı Fil Psikoloji'yi hayata geçirmiş ve Narlı Fil Psikoloji çatısı altında yetişkin bireylerle, çift ve ailelerle çalışmaya başlamıştır.

Narlı Fil Psikoloji marka adı ve logo tasarımı Uzman Psikolog Ezgi Karakaya Kırca tarafından yapılmıştır ve tüm hakları saklıdır. Narlı Fil Psikoloji'nin anlamı için Narlı Fil Psikoloji Nasıl Doğdu? yazısına göz atabilirsiniz.

Deneyimler

 

2012 yılında Lisans eğitiminin hemen ardından mesleğe atıldı. 1 yıl Özel Eğitim merkezinde kurum psikoloğu olarak, 3 yıl Dokuz Nokta Danışmanlık Merkezinde Eğitmen ve Uzman psikolog olarak rol aldı. Eğitmenlik rolünü geliştirmek üzere kurumsal bir firmada 4 yıl görev aldı. 2020 yılında profesyonel olarak kurumsal markalara psikoloji alanında dijital içerik üretmeye ve profesyonel metin yazarlığı yapmaya başladı.

 

2021 yılında Narlı Fil Psikoloji'yi kurdu. Uzmanlığını ve psikolojik destek becerilerini geliştirmek üzere halen aktif olarak eğitimlerine devam etmekte ve gelişimini sürdürmektedir.

Eğitimler

  • Kişilik, Kişilik Bozuklukları ve Psikodinamik Psikoterapi Temel Eğitimi: Prof. Dr. Doğan Şahin

  • Kişilik, Kişilik Bozuklukları ve Psikodinamik Psikoterapi Eğitimi - Aktarım Odaklı Terapi: Prof. Dr. Doğan Şahin

  • Kişilik, Kişilik Bozuklukları ve Psikodinamik Psikoterapi Eğitimi - Üst Düzey (Nevrotik) Kişiliklerde Dinamik Psikoterapi: Prof. Dr. Doğan Şahin

  • EMDR 1. Düzey Eğitimi: Davranış Bilimleri Enstitüsü

  • EMDR 1. Düzey Süpervizyonları: Davranış Bilimleri Enstitisü
  • EMDR 2. Düzey Eğitimi: Ay Enstitü
  • EMDR 2. Düzey Süpervizyonları: Ay Enstitü
  • Çift ve Aile Terapisi Eğitimi 2020 grubu ve Süpervizyon-  Dr. Feridun Murat Dokur / Eğitim Devam Etmektedir.
    Toplamı 500 saat olan Aile ve Çift Terapisi Eğitimi,100 saat Temel Eğitim,200 saat İleri Eğitim ve 200 Saat Süpervizyon aşamalarından oluşmaktadır. Söz konusu eğitim EFTA-TIC, European Family Therapy Association Training Instıtutes Chamber (Avrupa Aile Terapisi Derneği Eğitim Birimi) tarafından onaylanmış olup,yaklaşık olarak 40 ülkede geçerlidir.

  • Yas Terapisi Temel ve İleri Seviye - Dr. Hakan Ertufan

  • Doğuma Hazırlık ve Doulalık Eğitimi 2019-2021
    - Modül I: İDA Sertifikalı Temel Doğuma Hazırlık Eğitimi -  Op. Dr. Hakan Çoker
    - Modül II: Dışavurumcu Tekniklerin Kullanımı -  Uzm. Psk. Neşe Karabekir
    - Modül III:  DHE’de Teknikler, Felsefeler ve Uygulamalar / Pelvis Kullanımı ve Anatomisi - Op. Dr. Hakan Çoker
    - Modül IV: Doulalığa Giriş ve İlaç Dışı Teknikler - Doula Çatısı -  Ebe Serpil Varlık
    - Modül V: Hamilelerle Yoga - Fiziksel Egzersizler - Yoga Eğitmeni Ayca Yılmaz, Fizyoterapist Aycan Çakmak
    - Modül VI: Kişisel Gelişim  (12 Saat) -  Uzm. Psk. Neşe Karabekir
    - Modül VII: Emzirme-Bebek ve Lohusalık Bakımı- Bebek Hastalıkları - Ebe Serpil Varlık / Yenidoğan Uzm.Dr. Gülnihal Şarman
    - Modül VIII: Gebelik ve Doğumda Bası Noktaları ve Sonlandırma - Manuel Terapist Stefan Rippel
    - İleri Doula Modülü: Ebe Serpil Varlık – Uzm. Psk. Neşe Karabekir – Op. Dr. Hakan Çoker – Doula Sibel Esenalp 
    - Sağlık Dışı için Zorunlu Ek Modül: Temel doğum bilgisi - Op. Dr. Selçuk Somer , Op. Dr. Hakan Çoker

  • Hamile ve Doğum Psikoterapisi Eğitimi 2021 - Uzm. Psikolog, Psikodramatist Neşe Karabekir 

  • Eğitimcinin Eğitimi 2017- Sinerji Eğitim Danışmanlık - Prof. Dr. Merih Tangün
    Eğitimin İçeriği; *Eğitim dizayn etme becerilerinin edinimi *Etkili bir Eğitimin gerçekleştirilebilmesinin ipuçlarının aktarımı *Eğitim öncesi hazırlıklar neler ve nasıl yapılmalı *Eğitimin akılda kalıcılığının arttırılmasında kulanılacak teknikler *Slayt hazırlama teknikleri *Eğitim süresinin planlanması *Katılımcılara ulaşabilme ve yönetebilme teknikleri *Kuşaklar(Veteran, Babby Boomers, X, Y) *Öğrenme Stilleri *Eğitimde kullanılacak etkinlikler, uygulamalar, canlandırıcılar *Eğitim materyallerinin seçimi ve kullanımı (Eğitimin başında 1 ve sonunda 1 kez olacak şekilde 2 kez katılımcılara sunum yaptırılmış ve bu sunumlar video kaydına alınıp sonrasında eğitmenden süpervizyon alınmıştır.)

  • Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI) 2021 - Sarı Psikoloji

  • Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Psikolojik İlk Yardım, Yas Danışmanlığı, Yas Terapisi, Krizle Başa Çıkma Eğitimlerine Katılmıştır. Kim Psikoloji.

  • Çocuk Değerlendirme Testleri ve Çocuklarla Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimlerini de almış ancak mesleğinde çocuklarla aktif olarak çalışmamaktadır.

Türk Psikologlar Derneği ve EMDR Türkiye Derneği üyesidir.

IMG_0416.jpeg
WhatsApp
IMG_6242
IMG_6319
IMG_2188
Uzman Psikolog Ezgi Karakaya Kırca
Terapi odası
IMG_3074
IMG_2474
IMG_3010
IMG_0573
IMG_0600
IMG_2086
IMG_2902_edited
IMG_3076
IMG_2729
IMG_2900
IMG_3082
IMG_2893
IMG_2944
IMG_2934
IMG_2935
IMG_2940
IMG_2938
IMG_2937
IMG_2943
IMG_2939
IMG_3078
IMG_3090

©Narlı Fil Psikoloji Uzman Psikolog Ezgi Karakaya Kırca 2021 Tüm Hakları Saklıdır. 

bottom of page